Demi Kasih Terhadap Anak Lelaki Separa Lumpuh, Ibu Ini Cuba Pelbagai Rawatan Kencing Manis Sehingga Doktor Hentikan…

Bayangkan, bagaimana seorang ibu yang menghidap kencing manis, tak mampu berjalan, dengan penglihatan yang semakin teruk, meneruskan tanggungjawab menjaga anak lelakinya yang separa lumpuh demi kasih sayang yang tak berbelah bahagi dan ini adalah pengalaman beliau selepas membuat pelbagai rawatan Kencing Manis.

Pn Sarimah sudah menghidap kencing manis 16 tahun lamanya iaitu sejak mengandungkan anaknya yang bongsu. Pada mulanya, Pn Sarimah menyangka ia hanyalah pembawakan budak. Tetapi setelah membuat pemeriksaan, doktor mengesahkan ia disebabkan oleh penyakit kencing manis. 

Selain menghidap kencing manis, Pn Sarimah juga ada masalah darah tinggi dan kolesterol. Pn Sarimah agak tertekan dan risau kerana perlu cucuk insulin bermula 2 kali sehari dan kemudiannya ditambah kepada 4 kali sehari akibat bacaan gula darah yang tidak terkawal. Bacaan HBA1C beliau juga sangat tinggi sehingga mencecah 16%. Malahan, mata beliau juga semakin kabur dan doktor sahkan akan menjadi katarak.

rawatan-kencing-manis

Disebabkan perlu menguruskan anak lelaki yang lumpuh menyebabkan Pn Sarimah perlu memastikan dirinya sentiasa dalam keadaan sihat agar tidak menyusahkan ahli keluarga yang lain. Pelbagai usaha dibuat untuk mengatasi masalah kencing manis yang dihadapi dan akhirnya Pn Sarimah diperkenalkan kepada Eskayvie Phytax oleh seorang rakan. 

Pada mulanya Pn Sarimah berasa risau jika ia tidak berkesan memandangkan beliau hanyalah suri rumah dan tidak berpendapatan tetap. Sudah banyak produk dan pelbagai rawatan Kencing Manis yang dicuba sebelum ini tetapi semuanya tidak memberikan hasil yang diharapkan.

Setelah melihat banyak testimoni berkesan daripada para penghidap kencing manis yang kembali sihat dan ada yang sudah tidak perlu cucuk insulin lagi, Pn Sarimah mula mencuba Eskayvie Phytax dan mengamalkannya mengikut panduan daripada perunding kesihatan.Dalam tempoh beberapa hari saja, Pn Sarimah terasa perubahan yang sangat ketara. 

Badan terasa lebih segar, lebih bertenaga dan cergas. Tidak seperti dahulu yang selalu letih dan cepat mengantuk. Tangan yang kebas dan sakit setiap kali memegang tombol pintu pun sudah tidak lagi terasa sakit. Kebas yang dialami telah hilang sepenuhnya. Beliau juga dapat menikmati tidur malam yang lena berbanding dahulu susah tidur kerana kerap bangun malam untuk buang air kecil.

Lebih menggembirakan apabila doktor telah menghentikan ubat kolesterol kerana bacaan kolesterol beliau semakin cantik dan hanya perlu mengambil 1 jenis ubat kencing manis saja. Meskipun kadangkala Pn Sarimah terlupa untuk mengambil ubat, bacaan gula darah beliau masih di tahap terkawal. Lebih-lebih lagi setelah mengamalkan Eskayvie Phytax, bacaan gula darah daripada 10mmol/l turun kepada 9 mmol/l dan kemudian turun lagi kepada 6 mmol/l.

Kini Pn Sarimah telah mula rajin menjaga pemakanan dan melakukan intermittent fasting. Hasilnya, Pn Sarimah tidak perlu lagi cucuk insulin.Bukan itu sahaja, sakit saraf akibat komplikasi kencing manis juga sudah pulih. Pn Sarimah percaya ia asbab untuk Allah memberikan kesembuhan terhadap beliau dengan amalan suplemen serta perubahan kepada gaya hidup yang lebih sihat demi menguruskan keperluan anaknya. 

Tonton Perkongsian Pn Sarimah DI SINI

Ramai penghidap kencing manis yang kerap rasa letih atau lesu. Ini boleh disebabkan oleh paras gula darah yang terlalu tinggi atau terlalu rendah. Kandungan gula yang tinggi tanpa diproses menyebabkan badan tidak dapat bekalan tenaga yang diperlukan. Sebab itulah penghidap kencing manis berasa penat setiap hari. Apa yang boleh dilakukan untuk mengatasi masalah ini adalah dengan mengawal bacaan gula darah. 

Kandungan manggis (Garcinia mangostana) di dalam Eskayvie Phytax mempunyai hampir 40 jenis fitonutrisi yang berkhasiat bagi kesihatan. Xanthone iaitu bahan utama di dalam manggis boleh memberikan kesan anti-radang dan antioksidan yang utama. Ia didapati mampu mengatasi rintangan insulin dengan berkesan. Gabungan kesan ini bukan sahaja berpotensi mengawal paras gula dan mengatasi komplikasi diabetes. Malahan, ia juga menyokong usaha anda bagi membebaskan diri daripada penyakit ini. Setiap penyakit pasti ada ubatnya. Berikhtiarlah sebelum terlambat dan jangan sesekali berputus asa. 

Hilangkan kebas, sembuhkan luka dengan cepat dan kembali segar bertenaga dengan Eskayvie Phytax. Layari www.phytax.com.my dan dapatkan sekarang. 


BONUS: Konsultasi dan bimbingan PERCUMA selama 14 hari bersama Doktor Perubatan, Nutritionist dan Dietitian di program Kawal Kencing Manis. Info lanjut, layari www.phytax.com.my

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Artikel Terkini